Araç Takip Sistemi Nedir? Nasıl çalışır? Faydaları Nelerdir?

Araç Takip Sistemi Nedir? Nasıl çalışır? Faydaları Nelerdir?

 

Araç Takip Sistemi Nedir? Nasıl çalışır? Faydaları Nelerdir?

 

Araç takip sistemi, aracınızı internet üzerinden anlık olarak izleyebileceğiniz, geçmişe yönelik istatistiksel raporlar alabileceğiniz ve bu doğrultuda mali kayıplarınızı azaltabileceğiniz bir sistemdir.

 

Öncelikle aracınızda aktif olarak bir araç takip cihazının sürekli çalışıyor olması gerekir. Araç takip cihazı dahili bataryası olmasına rağmen çoğunlukla enerjisini aracın aküsünden almaktadır.

 

Araç takip cihazı, aracın hareketlerine göre GPS (Global Positioning System) ve/veya GLONASS (Global Navigation Satellite System) uyduları yoluyla tespit ettiği konum bilgisini periyodik olarak ana sunucalara gönderir. Bilgiler güvenli bir ağ üzerinden sunuculara ulaştırılır. Bu yüzden araç takip cihazları aynı zamanda içerisinde 1 adet M2M data hattı barındırmak zorundadır.

 

 

 

 

 

Araç Takip cihazının faydaları nelerdir?

 

  • Aracınızın yerini anlık olarak bilirsiniz.

 

  • Araç maliyetleri azalır.

 

  • Filo takibi yapabilirsiniz.

 

  • Hırsızlıklara karşı alınmış en önemli güvenli yöntemi sağlar.

 

  • Sigorta Kasko firmaları, araç takip cihazı olan müşterilerine yönelik indirim sağlar.

 

  • Araç içerisine ve dışına takılacak kameralarda dilediğiniz zaman canlı olarak aracı izleyebilirsiniz.

 

  • Araç içerisinde canlı dinleme sağlayabilirsiniz.

 

Araç Takip Sistemi Nerelerde Kullanılır?

 

Araç takip sistemi genelde filolarda kullanılan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde interneti kullanarak araçlarınızın nerde oluğunu sokak bazında görebilirsiniz. Araç takip sistemi sayesinde araçların boş yere mola yapması, aşırı hız gibi birçok istenmeyen durum önlenebilmektedir. Araç takip sistemi sayesinde filo giderleri de düşmektedir.

 

Bu sistem sayesinde filo giderleri hem azaltılır hem de çalışanlar 7 gün 24 saat denetlendiği için hizmet ve kalite de artar.

 

Araçlarınızın nerde olduğunu, hangi süreler arasında mola verdiğini, belirlenen süre zarfında kaç km yol gittiğini, hız limitini aşıp aşmadığını araç takip sistemi ile raporlar halinde alabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Takip Sistemi
Ekim 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR